Novi Citroen C3 počeo da se prodaje u Srbiji

Oktrivanjem novog C3 proizvođač Citroen obnavlja svoj najprodavaniji model, koji se od uvođenja 2002. godine proizveo u više od 3.5 miliona jedinica. Kod nas je stigao preko kompanije Avtonova KAB, koja je ekskluzivni uvoznik vozila Citroena. Sa sjajnom početnom cenom od 9.890€ verujemo da će u kratkom roku naći put do kupaca.

Novi Citroen C3

Kada je unutrašnjost u pitanju, novi C3 je koncipiran na način koji u prvi plan ističe udobnost, time svako putovanje obiluje zadovoljstvom. Opremljen je modernim internet tehnologijama, među kojima je najinteresantnija kamera – ConnectedCAM Citroen™, predstavlja ugrađenu kameru visoke rezolucije koja omogućuje deljenje slika i video sadržaja. Ovo je prva vrsta takve kamere u nekom Citroenu.

Odlična opcija je i mogućnost personalizacije, koja omogućava vlasniku da izrazi svoju ličnost kroz automobil. Ne znači da automobil odražava vlasnika, ali novi C3 sigurno odaje drugačiji utisak od nekog polovnog vozila koje je spremno za otkup.

Novi C3 donosi osveženje svetu automobila i na najbolji način predstavlja vrednosti kompanije Citroen kroz svoje specifične karakteristike.

Karakteristike novog C3

Prvim pogledom se uočava jedinstvenost novog C3. To je vozilo srednje klase, koji cilja kupce sa stilom. Novi C3 ima karoseriju koja kombinuje 2 boja, a dolazi u opciji sa 9 boja i 3 boje krova, sa obojenim detaljima na svetlima za maglu, kućištima retrovizora, zadnjim bočnim staklima i bočnoj zaštiti.

Dostupan je u 4 nivoa opreme, kako bi svako odabrao unutrašnjost koja najbolje zadovoljava njegove potrebe.

Dosta pažnje je posvećeno bezbednosti, pa je tako opremljen brojnim tehnologijama koje pomažu vozaču u vožnji i osiguravaju bezbednost i siguran put. Opcija Mirror screen omogućuje vozaču da poveže centralni ekran sa pametnim telefonom. Kamera za vožnju unazad olakšava parkiranje i opremljena je senzorima. Vožnja na uzbridici je takođe olakšana sa novim sistemom koji sprečava neželjeno kretanje vozila na uzbrdici tako što ga stabilizuje na dve sekunde.

Bezbednost je povećana sa sistemom upozorenja o neželjenom prelasku preko linjie, sprečavajući nepažnju pri brzini od najmanje 60 km/č sa zvučnim i vizuelnim upozorenjem. Takođe, sistem za nadzor mrtvog ugla upozorava na vozila koja se nalaze u mrtvom uglu.

Izbor motora je širok i odražava efikasnost novog C3, a dolazi sa opcijom PureTech, dizel BlueHDi i u automatskom menjaču najnovije generacije EAT6.

Tehničke karakteristike:

Dužina: 3.99 m
Širina: 1.75 m
Visina: 1.47 m
Međuosovinsko rastojanje: 2.54 m
Zapremina gepeka: 300 L

Ako ste se zainteresovali za ovog lepotana, posetite sajt proizvođača i saznajte gde možete videti uživo i obaviti test vožnju novog modela.