Novi Audi RS7 postaje najmoćniji model Audija ikada

By Otkup Vozila Novosti Коментари су искључени на Novi Audi RS7 postaje najmoćniji model Audija ikada

Audi RS7

Novi Audi RS7 će biti najmoćniji model u istoriji kompanije i prvi auto iz Audijevog sportskog odeljenja koji će koristiti plug-in hibridnu kompaniju. Ova hibridna tehnologija će biti pozajmljena iz Porshce Panamere.

Inženjeri završavaju poslednje detalje ovog super kupea sa četvoro vrata, a njegovo predstavljanje se očekuje početkom sledeće godine. Kompanija trpi veliki pritisak ljubitelja RS verzije Audi automobila da predstavi ovaj automobil mnogo pre najavljene sledeće godine.

Šta je novo kod RS7

Fotografije Audi RS7 pokazuju da će prednji i zadnji kraj imati znatno agresivniji izgled sa duplim izduvnim granama na zadnjem delu i velikim točkovima koji daju apsolutno sportski izgled ovom automobilu. Značajno je smanjena visina, ukrućena je amortizacija i dodate su karbonske kočnice koje će pomagati da se lakše zaustavi ovaj ekstremno brz Audi.

Koje će agregate ovaj moćni Audi imati

Kao i ranije, Audi će predstaviti dve verzije RS7: standardni model i jaču varijantu. Prva verzija će koristiti Volkswagenov novi četvorolitarski twin turbo V8 agregat koji se već nalazi u ispod haube Panamere Turbo, Lamorghinia Urus i Bentley Bentyaga. Ovaj agregat ima oko 600KS, koji će sa quattro pogonom na sva četiri točka i automatskim menjačem sa duplim kvačilom davati sjajnu stabilnost u krivinama ovom automobilu.

Druga i jača verzija će iskoristiti prednosti koje pruža hibridna tehnologija koja je delom razvijena od strane Porschea. Ova verzija će koristiti takođe četvorolitarski V8 twinturbo koji će raditi zajedno sa električnim motorom od 140 konjskih snaga.

Svi ovi podaci govore u prilog tome da će novi RS7 postati jedan od najbržih Audi modela koji će verovatno do 100km/h stizati za 3,4 sekundi.

Ovaj model će biti jedan od prvih u nizu Audijeve sportske sekcije koja planira da do 2020. godine proširi broj modela u svojoj ponudi sa 11 na 16. Ovo proširenje će verovatno obuhvatiti SUV vozila, jer je tražnja za sportskim modelima velikih džipova sa pogonom na 4 točka u velikom porastu.

Nova generacija RS Q3 je gotovo izvesna, ali neće biti predstavljena do 2020. godine i verovatno je da će doći u paru sa novim RS Q8 koji bi mogao da poseduje sličnu tehnologiju pogona kao i RS7.

Sve ovo pokazuje koliko je Audi zagrizao da isprati trendove u auto industriji koji propagiraju pravljenje što jačih i bržih standardnih modela automobila po visokim cenama. Očigledno da je ovo nova strategija koja se pokazala kao dobra, pa je samo pitanje kada će jedan putnički automobil moći da parira mnogim ekskluzivnim sportskim super automobilima.

Mi vršimo otkup vozila svi marki i vrsta, kako Audi tako i drugih. Ukoliko imate auto koji bi mi mogli da otkupimo, kontaktirajte nas i možemo završiti posao u najkraćem mogućem roku po najvpovoljnijoj ceni.

  • Share: