Zaokret u poslovanju: Nissan odlučio da ugasi Datsun

By Otkup Vozila Novosti Коментари су искључени на Zaokret u poslovanju: Nissan odlučio da ugasi Datsun

Crveni automobil marke Datsun 240z - Nissan podbrend

Japanski proizvođač automobila Nissan trebalo bi prema nekim najavama da ugasi svoj podbrend Datsun, kako bi povećao profitabilnost kompanije. Razlog zbog kojeg se jedna od vodećih japanskih fabrika odlučila na ovaj korak jeste činjenica da Datsun nije uspeo da ispuni prodajne ciljeve kompanije

Naime, misija Nissan fabrike bila je da sa podbrendom Datsun zauzme tržišta na kojima Nissan nema ambicije da bude konkurentan, kao što je recimo Indonezija, ali to Datsun nije uspeo da ostvari. Umesto toga, ovaj brend je potpuno “masakrirao” prodaju svih modela baziranih na Nissan automobilskoj kompaniji

Kakve sve planove ima Nissan za budućnost

Datsun je osnovan još početkom 1930-ih godina, a trenutno ime je dobio 1981. godine. Međutim, brend je zapostavljen u korist znatno profitabilnijeg i komercijalnijeg brenda Nissan. Nissan je obnovio Datsun 2013. godine kao pristupačniju alternativu za tržišta Indonezije, Rusije i Južne Afrike.

Gašenje Datsuna je navodno deo globalnog Nissanovog plana za “oporavak performansi” kompanije, pre svega unapređenja profitabilnosti i prodaje. Osim gašenja Datsun podbrenda, Nissan planira i smanjenje proizvodnje u fabrikama van Kine, smanjenju flotne prodaje, kao i eliminaciju svih neuspešnih modela.

Na primer, novi kamioneti Titan i Titan XD neće dolaziti u verziji sa “singl” kabinom ili dizel motorom. Ovim zaokretom u poslovanju, Nissan fabrika automobila rešila je da stane na put svim potencijalnim gubicima u poslovanju i eliminiše sve nepotrebne troškove.

Otkup polovnih Nissan automobila

Mi smo agencija koja se bavi otkupom polovnih automobila svih marki i modela, bez obzira da li se radi o vozilu koje je u ispravnom ili havarisanom stanju. Nisu nam bitni ni godište, a ni pređena kilometraža, već samo vaša želja da prodate automobil. 

Obratite nam se i mi ćemo u najkraćem roku izaći na teren i otkupiti vaš polovni automobil. Dobićete fer i korektnu ponudu, a ukoliko se saradnja uspešno dogovori, keš isplaćujemo odmah na ruke.

  • Share: