Nesvakidašnji sudar vozila: avion pao na automobil

Mali avion pao na automobil, sudar

Svakodnevno se dešavaju brojni sudari na različite načine, prilikom kojih stradaju mnogi automobili koji na taj način postaju lakše ili teže havarisana vozila. Neki sudari su čudniji od drugih, okolnosti pod kojim su se desile kao i njihove posledice. Ipak ne događa se tako često prizor koji se dogodio nedaleko od grada Hjustona u Americi, prilikom kog je avion udario u automobil.

Da, dobro ste pročitali, avion se srušio direktno u automobil, u kom na svu sreću nije bilo nikoga, ali nažalost u avionu jeste. Važno je reći da nije u pitanju veliki putnički avion, poput boinga i ostalih čeličnih ptica dugih preko 50 metara čiji bi pad ugrozio ogroman broj ljudskih života, već je u pitanju manji, sportski avion, koji je nažalost takođe pričinio ogromnu štetu na vozilu, što uopšte nije bitna strana ove priče, pošto je na strašan i tragičan način, život izgubilo 3 osobe, članovi posade ovog aviona.

Naime, mali avion avion se svom silinom srušio i udario na parkirani automobil koji je stajao parkiran u blizini aerodroma u Hjustonu, a na parkingu ispred prodavnice alata i ostale opreme. Ovaj pad aviona i sudar se dogodio prekjuče i to oko 13 časova, prilikom čega avion nije udario u okolne objekte, ogradu ili neka druga vozila, već isključivo u parkirani automobil koji je tom prilikom potpuno uništen. Pri samom udaru nije bilo daljeg požara za koji bi se moralo interevenisati, niti izlivanja goriva i drugih opasnih materija,

Veće materijalne posledice su izbegnute pukom srećom, s obzirom na to da je avion promašio nekoliko poređanih butan boca odnosno boca sa gasom, koje bi nesumnjivo izazvale ogromne posledice i po ostale objekte, i time eventualno ugrozile živote drugih ljudi. Radnika u okolini, prolaznika i ostalih.

Zvaničnici avio kompanije i tima sa čijeg aerodroma je ova letelica 3 sata ranije poletela, se još uvek nisu oglašavali, dok je kontrola leta prijavila da je letelica tokom poslednjih 15 minuta leta, pre nego što je avion finalno pao na automobil, naglo gubila i vraćala visinu kretanja tj letenja. Pa je na taj način sa čak 500 m nadmorske visine, naglo obarala visinu na 60m, nakon čega se ponovo uzdigla na oko 350 m visine letenja, pre nego što se konačno sručila na pomenuti parking u blizini aerodroma.

Ovaj nesvakidašnji sudar je pokazao da je gotovo sve moguće i da je nekada sreća jedini bitan faktor koji može napraviti razliku između života i smrti, ali i to da avioni takođe mogu direktno udariti i napraviti pometnju u saobraćaju. Nadamo se prvi i poslednji put.