Napravite svoj Bugatti Chiron od LEGO kockica!

By webmaster Novosti Коментари су искључени на Napravite svoj Bugatti Chiron od LEGO kockica!

lego bugatti chiron

Poslednji sportski automobil koji je dobio LEGO tretman je Bugatti Chiron, nakon lansiranja novog LEGO Technic Chiron. Evo i kako izgleda.

Šta je LEGO Technic

Dobro znamo šta su LEGO kockicke, ali ne znaju svi šta je LEGO Technic. Reč je o specijalnom izdanju popularnih kockica, koje reprezentuje neki od popularnih sportskih automobila.

LEGO Chiron je nova perjanica Technic serije, a titulu je preuzeo od LEGO Porsche 911 GT3 RS, koji je izbačen 2016.

Međutim, dok Porsche ima ,,samo” 2.700 delova, novi Chiron prebacuje tu cifru daleko, sa svojih 3.599 pojedinačnih delova. Ono što je impresivnije jeste da su svi delovi od kojih se pravi LEGO Bugatti zapravo postojeće LEGO kockice, osim unikatnih točkova, koji gotovo indentično oslikavaju točkove na pravom automobilu.

Skoro kao pravi

lego bugatti chironLEGO tim dizajnera se ozbiljno potrudio da preslika još neke ključne elemente sa Chirona dok su osmišljavali poslednji model. Toliko daleko, da ova igračka ima ,,brzinski ključ”, baš kao i pravi automobil.

Doduše, na pravoj verziji se tim povećava maksimalna brzina, dok kod replike podiže aktivni zadnji spojler.

Još jedan aspekt LEGO kreacije koji oponaša pravi Bugatti je W16 agregat, sa sve klipovima koji se pomeraju. LEGO Chiron je dobio i operativni menjač sa papučicama na volanu, pa će vlasnici modela zapravo imati dodatnu brzinu, jer vozači pravog Chirona moraju da se nose sa sedmostepenim menjačem.

Boja je karakteristično plava u dve nijanse, dok su dimenzije modela sledeće:

  • Dužina: 56 cm
  • Širina: 25 cm
  • Visina: 14 cm

U prednjem prtljažniku kupci će naći skrivenu torbu za prenoćište, a ispod haube je sakriven jedinstveni serijski broj sa kojim se otkuljačava posebni sadržaj na Technic vebsajtu.

lego bugatti chironLEGO Bugatti Chiron neće moći da postigne performanse svog uzora, 1500 KS, ubrzanje od 0 do 100 od 2,5 seknudi i maksimalnu brzinu veću od 400 km/č, ali ipak ne košta 2,5 miliona evra

Ako i ne biste baš da potrošite 20 godina plata na prizor Buggati Chiron-a, za oko 350 evra možete kupiti ovo LEGO izdanje.

Mi ne otkupljujemo LEGO kocicke, ali nam je otkup vozila specijalnost, pa ako tražite način da prodate automobil očas posla – mi smo tu.

 

  • Share: