Najavljen je Ferrari Purosanque – prvi SUV italijanskog proizvođača

By Otkup Vozila Novosti Коментари су искључени на Najavljen je Ferrari Purosanque – prvi SUV italijanskog proizvođača

Ferrari automobil

Početkom godine u javnosti se pojavio prvi grafički prikaz na kojem se vidi potencijalni dizajn prvog SUV modela u istoriji Ferari kompanije, a koji bi trebalo da ponese naziv Ferrari Purosanque. Iako su mnogi mislili da se ovaj italijanski proizvođač luksuznih automobila neće usuditi da uđe u trku na sve popularnijem tržištu SUV modela, iz ove fabrike su ih demantovali i najavili novi model.

Ferari SUV model trebalo bi da stigne na tržište 2022. godine, a naziv ovog automobila trebalo bi da bude Purosanque, što u prevodu sa italijanskog znači “čistokrvan”. Generalno Ferari drumska vozila se obično smatraju kao simbol brzine, luksuza i bogatstva, pa ne bi smelo da nas čudi što i ovaj model ima jednake preferencije.

Najavljene specifikacije ovog modela

Ferrari Purosanque trebalo bi da bude prvi model sa pet vrata iz fabrike u Maranelu, a kupci će moći da biraju između verzije sa motorom sa unutrašnjim sagorevanjem ili sa hibridnim pogonskim sklopom. Ovaj model imaće kupe liniju i biće nešto manjih dimenzija od Lamborgini Urusa. Ferrari Purosangue trebalo bi da ima pogon na sva četiri točka.

Tehnički podaci zasad nisu poznati, ali vrlo je izgledno da će zaposleni u Ferari fabrici posegnuti za hibridnom tehnologijom. Iskustva u toj oblasti im svakako ne manjka, pogotovo kada je slučaj sa bolidima Formule 1. U tom slučaju kombinacija bi najverovatnije bila bi-turbo benzinac V8 iz modela 488 GTB i elektromotor, ali uz mogućnost vožnje i samo na struju.

Među najintrigantnijim aspektima prednjeg dela nalaze se malecni farovi, dnevna svetla na donjem delu branika, velika rešetka koju krase usisnici vazduha i odvažna i agresivna hauba. Koliko god da je primamljiv izgled prednjeg dela ovog automobila, stranice su ipak još privlačnije. Na primer, one sadrže naglašene lukove točkova, oštre retrovizore i veliki broj oštrih nabora.

Ne preostaje nam ništa drugo nego da sačekamo finalnu verziju i saznamo kakav će ovaj model zaista biti. Do tada, možete nas pozvati kako bismo otkupili neko vaše polovno vozilo. Mi vršimo otkup vozila svi marki i vrsta. Ukoliko imate auto koji bi mi mogli da otkupimo, kontaktirajte nas i možemo završiti posao u najkraćem mogućem roku po najpovoljnijoj ceni, a keš dobijate odmah na ruke.

  • Share: