Lada 4×4 više nije dostupna u Evropi

By Otkup Vozila Novosti Коментари су искључени на Lada 4×4 više nije dostupna u Evropi

Lada 4x4 terenski automobil

Ruski terenski automobil Lada 4×4, koji je bio izuzetno popularan među Evropljanima, završava prodaju na evropskom tržištu. Lada 4×4 će uskoro nestati iz Evrope, s obzirom na to da ne zadovoljava ekološke standarde. Donedavno se ovo vozilo moglo kupiti u nekim evropskim zemljama, na primer, u Nemačkoj, gde je osnovna verzija koštala 11.990 evra.

Dobra prodaja terenca ali ekologija je presudila

Tokom 2019. godine u Evropi je prodato 2900 automobila Lada 4×4, što je bio najbolji rezultat za poslednjih devet godina. Još 625 vozila prodato je tokom prva četiri meseca 2020. godine. Vozila koja dolaze na evropsko tržište imaju isti motor koji je dostupan i u Rusiji: benzinski motor od 1,7 litara sa 83 konjske snage.

Međutim, činjenica da ne zadovoljava evropske ekološke standarde dovela je do toga da je Lada morala da povuče ovo terensko vozilo iz prodaje širom Evrope. Povratak modela Lada u Evropu teško je predvideti. To nije u skladu sa novom strategijom alijanse Renault-Nissan-Mitsubishi, u kojoj se nalazi i AvtoVAZ. Prema planu alijanse, dominantnu poziciju na evropskom tržištu zauzeće Renault i Dacia.

Otkup polovnih automobila

Mi smo agencija koja se bavi otkupom polovnih automobila svih marki i modela, bez obzira da li se radi o vozilu koje je u ispravnom ili havarisanom stanju. Nisu nam bitni ni godište, a ni pređena kilometraža, već samo vaša želja da prodate automobil. 

Obratite nam se i mi ćemo u najkraćem roku izaći na teren i otkupiti vaš polovni automobil. Dobićete fer i korektnu ponudu, a ukoliko se saradnja uspešno dogovori, keš isplaćujemo odmah na licu mesta.

  • Share: