KIA Telluride proglašena za Svetski automobil godine

Logo na volanu KIA automobila

Automobil južnokorejskog proizvođača KIA – KIA Telluride, pobednik je izbora za Svetski automobil godine 2020 (World Car of the Year 2020), saopštio je međunarodni žiri koji je odlučivao o ovogodišnjem pobedniku. Na istom izboru, japanska Mazda 3 je dobila nagradu za najbolje dizajnirani automobil.

Zašto baš KIA Telluride?

KIA Telluride je moderni SUV model srednje veličine sa petoro vrata, čija je proizvodnja počela u februaru 2019. godine. Osnovni motor koji pokreće ovo vozilo je 3.8 L Lambda II V6 GDi, a poseduje i 8-stepeni automatski menjač. 

U pitanju je luksuzno izrađeni automobil, savršenog dizajna, koji pored lepog spoljašnjeg izgleda karakterišu i odlične performanse, što je i bio jedan od razloga zbog čega je ovaj automobil proglašen za najbolji u 2020. godini. 

Utisci iz KIA kompanije povodom proglašenja

U kompaniji KIA istakli su kolika im je čast što su dobili jednu ovakvu nagradu i to samo godinu dana po proizvodnji modela. Ističu da je u pitanju jedno od najjačih takmičenja u svetu automobilske industrije i da sve to svedoči o napornom radu KIA tima koji uvek stvara poželje, kvalitetne i praktične automobile.

Otkup polovnih automobila

Mi smo agencija koja se bavi otkupom polovnih automobila svih marki i modela, bez obzira da li se radi o vozilu koje je u ispravnom ili havarisanom stanju. Nisu nam bitni ni godište, a ni pređena kilometraža, već samo vaša želja da prodate automobil. 

Obratite nam se i mi ćemo u najkraćem roku izaći na teren i otkupiti vaš polovni automobil. Dobićete fer i korektnu ponudu, a ukoliko se saradnja uspešno dogovori, keš isplaćujemo odmah na licu mesta.