Kao što je obećano: Stiže najjeftiniji Tesla Model 3

By Otkup Vozila Novosti Коментари су искључени на Kao što je obećano: Stiže najjeftiniji Tesla Model 3

Električni automobil Tesla Model 3

Posle skoro dve godine čekanja, fabrika električnih automobila Tesla će najzad ponuditi kupcima davno obećani Model 3, čija će cena biti 35.000 dolara. Kada je pre nekoliko godina prvi čovek Tesle, Ilon Mask, najavio dolazak pristupačne električne limuzine, glavni “mamac” za kupce bila je pomenuta cena, s obzirom na cene ostalih modela iz ove fabrike.

Nakon što je 2017. godine Model 3 najzad ugledao svetlost dana, najpre se pojavila skuplja, bogatije opremljena verzija, a nešto pristupačija varijanta lansirana je godinu dana kasnije. Poslednjeg dana februara iz Tesle je stigla vest da će kupcima najzad ponuditi i opciju od 35.000 dolara.

Kako će izgledati povoljni Model 3?

Ipak, uz nižu cenu idu i određeni kompromisi, pa tako najjeftiniji Tesla Model 3 ima i manji radijus kretanja – sa punim baterijama može da pređe 220 milja, odnosno oko 354 km. Enterijer automobila je skromnije opremljen. Sedišta su presvučena običnim tekstilom, a njihovo podešavanje, kao i podešavanje volana, obavlja se manuelno, a ne pomoću električnih komandi kao na skupljim verzijama. Navigacioni uređaj u jeftinom Modelu 3 ima manje funkcija i sadržaja, a audio-sistem je takođe skormnijih karakteristika.

Ipak, i ovako osiromašena varijanta Modela 3 u stanju je da od 0 do 60 milja na sat (0-96 km/h) ubrza za sjajnih 5,6 sekundi i da dostigne maksimalnih 209 km/h.

Tu je i bogatije opremljena verzija

Osim ove, najjeftinije varijante, Tesla je kupcima ponudio i bogatije opremljenu, ali ne toliko skuplju, verziju “Standard Range Plus” koja omogućava autonomiju u vožnji od 240 milja (386 km), a ima i elektropodesiva i grejana prednja sedišta, kao i unapređeni audio-sistem, LED farove i još mnogo toga. Model 3 “Standard Range Plus” ubrzava do 60 milja na sat za 5,3 sekundi, a maksimalna brzina iznosi 225 km/h.

Za ovo zadovoljstvo potrebno je izdvojiti 37.000 dolara. Inače, najjeftinija opcija od 35.000 dolara već se može naručiti na Teslinom sajtu, a prve isporuke očekuju se tokom ovog meseca.

Mi još uvek ne otkupljujemo električne automobile, ali zato ukoliko imate bilo koje drugo polovno ili havarisano obratite nam se i mi ćemo sa zadovoljstvom otkupiti vaš stari automobil.

  • Share: