Kako je vozač kroz 1 sudar napravio štetu od 250.000$

Havarisano vozilo kroz sudar plac polovnih automobila

Svakodnevno možemo čuti vest o nekoj čudnoj vrsti sudara koja se dešava kako na domaćim putevima tako i na putevima širom Evrope i sveta. Nekada su u pitanju nesrećni sudari sa mnoštvom nastradalih, sudari sa velikim brojem havarisanih vozila koja se potom prenose na auto otpade, a nekada su u pitanju i sudari koji nas zadive svojom neverovatnošću a. E pa upravo takav sudar se dogodio u američkoj državi Mičigen, kada je jedan vozač napravio štetu veću od 250.000$!

Evo kako je vozač izazvao sudar

Verovali ili ne, vozač je sa svojim vozilom zaista uspeo da udari desetine vozila i da time pričini veliku štetu. Kako je to uspeo? Vrlo jednostavno! Sve što mu je bilo potrebno za ovakav podvig, jeste da bude potpuno neodgovoran, te da pijan sedne za volan automobila. U alkoholisanom stanju vozač je jureći ulicama grada Muskegona u američkoj državi Mičigen, uspeo nepažnjom i nesvesnošću da skrene svoje vozilo, te da odskoči od trotoar i zakuca se u automobile koji su stajali kao eksponati za plac polovnih automobila.

Najpre je udario u prvi automobil u nizu, nakon čega je njega velikom silinom odgurao na ostale automobile, kako bi se od siline udarca njegovo vozilo odbacilo u stranu, zavrtelo na asfaltu i potom havarisalo i obmotalo oko stuba visokog bilborda.

Šta se desilo sa pijanim vozačem i kolika je šteta slupanog vozila?

Kao što smo rekli, šteta i procenjena cena slupanih vozila je procenjena na oko četvrt miliona dolara tj. na oko 250.000 američkih dolara. Ovo ne treba da čudi ako se zna da su polovna vozila sa auto placa bila jedna od luksuznijih. Pogotovo što je nastradalo više istih. Iako ovaj sudar deluje neverovatno, vlasnici agencije za otkup vozila i prodaju istih kažu da se slična stvar dogodila i pre desetak godina, kada je doduše oštećen samo jedan automobil.

Bilo kako bilo, pijani vozač, star 53 godine, je najpre prevežen u lokalnu bolnicu kako bi bio zbrinut usled zadobijenih povreda prilikom sudara, da bi nakon toga bio i zvanično uhapšen a potom pušten da se brani sa slobode.

Reklo bi se da je vozač imao više sreće nego pameti, kao što je to bio slučaj i sa mladim, neodgovornim vozačem iz Nemačke koji je nedavno uzeo Tesla automobil svojih roditelja bez pitanja, nakon čega ga je potpuno havarisao, ali je imao dovoljno sreće da se izvuče bez ozbiljnih povreda uz ostale saputnike u autu. No to je neka sasvim druga priča.