Hyundai i Apple na korak do ostvarivanja partnerstva

Vizual hyundai logoa na crnom automobilu

Akcije korejske fabrike automobila Hyundai u porastu nakon mogućeg partnerstva sa američkim tehnološkim gigantom Apple

Rast Hyundai akcija od preko 20% je zabeležen na svetskoj berzi nakon što je vest da su Hyundai i tehnološki gigant iz Kupertina, Kalifornje, Apple na korak do ostvarivanja saradnje o zajedničkoj proizvodnji automobila. 

Naime, reč je o automobilu na električni pogon koji će imati implementiranu najsavremeniju pametnu tehnologiju koja će u velikoj meri vozačima olakšati sve aspekte vožnje. Posebna pažnja biće obraćena na olakšanu sinhornizaciju automobila sa svojim mobilnim telefonima, ali i drugim multimedijalnim uređajima. 

Integracija sa multimedijalnim uređajima će vozačima omogućiti upravljanje većinom funkcija na svom automobilu pomoću mobilnih telefona ili tableta. Za sada je poznato da su neke od ovih funkcija predviđene za daljinsko zaključavanje/otključavanje vozila, uključivanje svetala u kabini, ali i van nje kao i kontrolisanje temperature u kabini. 

Pored ovih funkcija, mnogi kritičari, takođe, smatraju da je ovo prvi korak u realizaciji plana Hyundai korparacije da pomoću Apple tehnologije napravi automobil koji će imati opciju samostalne vožnje, funkcije na kojoj su zvaničnici BMW-a izjavili da uveliko rade. 

Hyundai i Apple elektronac – građa

Kada je reč o građi elektronca Hyundaija i Apple-a, potvrđeno je da će vozilo biti napravljeno prema Hyundaijevoj najnovijoj E-GMP platformi za elektronska vozila koja omogućava i do 500 kilometara vožnje nakon samo jednog punjenja.

Vizual Apple logoa na staklenom izlogu prodavnice

“Monocell” baterijska tehnologija koju je razvio Apple će se koristiti kod svih vozila koja će biti plod ove saradnje koja omogućava mnogo bolje performanse. Još jedna velika prednost baterija napravljenih na ovaj način je što se one proizvode pomoću litijum fosfata koji se mnogo teže pregrejava od litijum-jona koji se dosada koristio za proizvodnju baterija. 

Za sada nepoznat tačan datum objavljivanja vozila

Još uvek nije potvrđen tačan datum kada će ovo vozilo biti dostupno ljubiteljima automobila širom sveta. Međutim, mišljenja stručnjaka utemeljena izjavama zvaničnika Hyundaija glase da će ovaj automobil biti predstavljen tržištu tek u 2024. godini. 

Šta sve možemo očekivati od partnerstva ove dve kompanije, samo će budućnost pokazati. A ono što sa sigurnošću možemo reći je da, šta god da nam oni spremaju, sigurno neće biti dosadno. 

Otkup polovnih automobila

O rastućoj popularnosti električnih vozila govori nam i činjenica da se vozila kompanije Tesla sve češće mogu videti i na ulicama velikih gradova naše države kao što su Beograd, Novi Sad i Niš. 

A, ukoliko odlučite da i vi kupite neko elektronsko vozilo i ppželite da prodate vaš stari automobil i zaradite od njega nešto novca u kešu, kontaktirajte nas jer mi smo agencija koja se bavi otkupom polovnih automobila svih marki i modela, bez obzira da li se radi o vozilu koje je u ispravnom ili havarisanom stanju. Nisu nam bitni ni godište, a ni pređena kilometraža, već samo vaša želja da prodate automobil. Kontaktirajte nas a mi ćemo u najkraćem roku izaći na teren i otkupiti vaš polovni automobil. Dobićete fer i korektnu ponudu, a ukoliko se saradnja uspešno dogovori, keš isplaćujemo odmah na licu mesta.