The Grand Tour: prva epizoda konačno stiže za 7 dana

Dosta dugo je vremena prošlo otkako smo po prvi put pomenuli da će čuveni trojac iz emisije Top Gear: Clarkson, Hammond i May imati novu emisiju. Prethodni put kada smo pričali o tome zašto se Top Gear raspao nismo imali ime nove emisije. E pa sada imamo i novo ime, kao i datum kada kreće emitovanje The Grand Tour emisije preko Amazona. The Grand Tour kreće za svega 6 dana – 18. novembra 2016. Evo o čemu se radi, šta očekivati i šta kaže legendarni Klarkson.

The Grand Tour prva epizoda emisije 18. novembra

“Ako je Top Gear dete, The Grand Tour je adolescent…”

Ono što je sasvim sigurno kada je u pitanju emisija The Grand Tour, to je da se može očekivati neočekivano i prava ludnica. Legendarni Clarkson je u svom stilu ovaj fenomen objasnio kroz činjenicu da je Top Gear bio njegovo dete, a da će The Grand Tour biti adolescent.

Naime, mnogo je novca uloženo u The Grand Tour, vremena, ideje i kreativnosti, a sam koncept emisije nalaže da će trojac konstantno putovati širom sveta, te da će se testiranje automobila i svih drugih vozila sprovoditi na najrazličitijim lokacijama koje niste mogli ni da zamislite. Prva epizoda The Grand Tour-a je već najavila svojim fotografijama i intervjuom kako bi ova ludnica mogla da izgleda. Kako slika govori više od hiljadu reči mi sigurno možemo da potvrdimo da će ova emisija biti fenomenalna.

Duplo više rada zbog autorskih prava

Talk Show The Grand Tour

Iako je Top Gear imao (i još uvek ima) razrađenu strukturu, priču i način na koji se ista predstavlja publici, ovo su sve činjenice koje su Klarkson, Hemond i Mej morali da menjaju u svojoj novoj emisiji. Pitate se zbog čega bi menjali nešto što radi savršeno? E pa, poput automobila koje menjaju, kao što mi vršimo otkup vozila, ili kao što ih ocrnjavaju iz emisije u emisiju, isto tako je moralo doći do promena u konceptu emisije.

Hteli to oni ili ne, kada vam advokat kaže da zbog predatih autorskih prava nešto ne sme da se koristi, onda stvarno ne sme. To su stvairi kao što je publika koja stoji, koja je bila simbol Top Gear-a, kao ni najbrži krug poznate ličnosti i drugi faktori. Onda postaje jasno da morate da zasučete rukave i uvaljate se u blato kako bi se napravilo nešto novo i fantastično.

E pa to su upravo Klakrson, Hemond i Mej uradili. Kako Klarkson kaže: “ograničenja su takva da čak ni Mej više nije smeo da bude spor u vožnji. Hemond nije smeo da bude nizak i iz Birmingema…”.

Prva epizoda izlazi u petak 18. novembra 2016

Jedva čekamo da vidimo kako će izgledati nova emisija The Grand Tour, gde će nas sve odvesti svojim dogodovštinama, potragom za novim ludim vozilima, ali i polovnim automobilima koje su voleli da testiraju i voze u Top Gear-u. Mi svakako jedva čekamo a evo kako izgleda trailer za The Grand Tour. Trailer doduše nije nov.