Golf R osme generacije najmoćniji do sad!

By webmaster Novosti Коментари су искључени на Golf R osme generacije najmoćniji do sad!

golf r 2020

Tata hot-heča – VW Golf R osme generacije stiže sa novim izgledom i potentni pogon na svim točkovima, a sada imamo i prve slike nadolazećeg modela.

Volkswagen daje pun gas sa narednom iteracijom Golf R modela, kako bi napravio najekstremniju verziju hotheča do sada. Otkriva nam Auto Express.

Sledeća, osma, generacija Golfa će početi sa prodajom sledeće godine, a od novog šefa VW Grupacije je dobio titulu ,,svestranog automobila”. Međutim, iako Golf nastavlja da dominira na tržištu Evrope, glavešine žele da utvrde poziciju Golfa u hot-heč segmentu. U ovom trenutku, Golf R zaostaje za rivalima iz Honde, Mercedesa i Audija.

R postaje ekstreman

Izjavio je direktor prodaje i marketinga VW za Auto Express.

,,Uloga brenda R je da postigne ono izvan racionalnog, jer kome zaista treba kompaktni automobil sa 400 KS? Ali, da li je potrebno da postoji – svakako! A to je teritorija na kojoj R treba da dominira”.

Tačan mehanički raspored za sledeću generaciju Golf tipa R još nije potvrđeno, ali se očekuje da će novo pogonsko rešenje od 400KS imati sličan raspored kao kod akutelnog modela.

Što bi značilo četvorocilindrični agregat radne zapremine od 2 litara sa turbinom ispod haube, sa WV-ovim 4MOTION pogonom na svim točkovima i sedmostepenim DSG menjačem.

Blaga hibridna tehnologija iz Audi A8-ice bi takođe mogla da igra značajnu ulogu u nadolazećem modelu, jer je VW ranije potvrdio da će tehnologija biti upotrebljena širom game osme generacije.

Hibridna tehnologija od 48v bi trebalo da pruža dodatnu snagu prilikom naglog ubrzanja, dok će potrošnja biti efikasnija u uslovima gradske vožnje.

Agresivniji izgled i širenje R game

golf r 2020Osim poboljšanja performansi, Golf R će dobiti i agresivniji izgled. Liberalnija upotreba karbonskih vlakana, agresivniji prednji branik i četiri izduvne cevi svakako ostavljaju jači utisak.

Osim Golfa, VW planira da značku R nalepi na još par modela. VW T-Roc i Tiguan će postati novi članovi R društva i time postati jeftinija alternativa Audi SQ2 i Audi SQ5 modelima.

Kada R asortiman ojača svoju poziciju, VW će vratiti fokus na I.D. asortiman i nastojati da implementira R strategiju na isti.

Golf ima dugu tradiciju na našem tržištu, mada R nije toliko zastupljen. Do sada još niko nije pozvao otkup vozila za tip R, dok za Golf 2 gotovo svakodnevno stižu pozivi, a mi ih rado otkupljujemo.

 

  • Share: