Ferrari kao da ga je Lamborghini pravio – SP38

By webmaster Novosti Коментари су искључени на Ferrari kao da ga je Lamborghini pravio – SP38

ferrarri SP38

Ferrari je predstavio novu jedinstvenu kreaciju uokviru svog posebnog programa za jednog od najcenjenijih mušterija. Pogledajte kako izgleda ovaj specijalitet.

Kao osnova poslužio 488 GTP

SP38 je najnovija kreacija Ferrarijevog One-Off programa, a baziran je na modelu Ferrari 488 GTB. Napravljen je za jednog od najcenjenijih mušterija, SP38 je kompletno redizajniran spolja i iznutra kako bi se napravio zaista jedinstveni automobil.

Ispod haube SP38 nalazi se agregat zapremine 3.9 litara sa turbopunjačem, isti kao u 488 GTB, dok na performanse nije uticala nova karoserija, što znači da je maksimalna brzina ostala ista, a kazaljka dostiže 330 km/č. Snaga motora je ostala ista – 661 KS. Menjač i šasija je takođe ostala ista kao u 488.

Eksterijer potpuno promenjen

Dizajn eksterijera je drastično promenjen u odnosu na 488 GTB, dok Ferrari tvrdi da je inspiracija potekla od legendarnog F40- naročito zadnji kraj. Stakleni poklopac motora je promenjen u slojeviti pokrov sa otvorima kako bi se obezbedilo dodtano hlađenje. Na kraju se nalazi i mali spojler, koji je još jedan podsetnik na F40.

Oštriji prednji deo daje mišićaviji izgled lukovima točkova, čime se postiže znatno agresivniji izgled. Prednji farovi su dizajnirani da budu tanki koliko je moguće, a dodata su im dnevna svetla na tankoj usni branika. Možemo reći da izgled znatno odudara od onoga što bismo očekivali od propetog konjića.

ferrarri SP38Promenite boju i uklonite znak Ferrarija i kladimo se da bi mnogi pomislili da je reč o specijalnoj ediciji Lamborginija. Zaobljene linije su ustupile mesto oštrim, a agresivan izgled se nekako ne uklapa u Ferarijev stil.

Ferrari tvrdi da je kabina potpuno izrađena po meri, ali nisu objavljene slike unutrašnjosti SP38 specijala.

Koliko košta da se napravi specijalni Ferrari?

Ferrarijev program izrade specijalnih automobila je do sada iznedrio nekoliko unikatnih kreacija, najvećim deo zasluge pripada diviziji Specijalnih Projekata koja je lansirana 2007. Prethodne kreacije uključuju Ferrari SP12 EC, napravljen za Erika Kleptona, i Ferrari 458 MM Speciale.

ferrarri SP38Cena za specijalne edicije ostaju tajna, ali se preptostavlja da su automobili procenjeni na između 3 i 10 miliona evra.

Vlasnici ih sigurno neće dati na otkup vozila, a njihova vrednost će samo rasti.

  • Share: