BMW predstavio hibridni automobil serije 3

By Otkup Vozila Novosti Коментари су искључени на BMW predstavio hibridni automobil serije 3

volan na automobilu BMW

Nemački automobilski gigant BMW predstavio je novi hibridni automobil iz svoje serije 3. Nakon regularnih verzija koje su dolazile u paketima sa benzinskim i dizel motorima, minhenska kompanija nam donosi i elektrifikovanu “trojku”, odnosno BMW model iz serije 3. U nastavku teksta predstavljamo vam hibridnu verziju automobila BMW 330e.

Karakteristike novog elektrifikovanog BMW modela

U srcu pogonskog sistema novog modela minhenskog proizođača vozila nalazi se 4-cilindarski 2.0 turbobenzinac, sa 184 konjskih snaga, odnosno 135 kw. Motoru pomaže i elektromotor od 113 konjskih snaga, odnosno 83 kW.

Ukupna kombinovana snaga ovog modela iznosi 252 konjskih snaga, a prenosi se na točkove putem 8-brzinskih automatika. Hibridni model BMW 330e u sebi sadrži i dodatnu opciju XtraBoost, koja se odnosi na ubrizgavanje dodatne snage kojom se dobija još 41 konjska snaga (30kW), u trajanju od 10 sekundi, u trenucima kada je to vozaču potrebno. Tada sistem raspolaže sa 292 konjskih snaga, ekvivalentu od 2015 kW.

Kako navode iz fabrike BMW-a, novi hibridni model razvija brzinu od 0 do 100 km/h za neverovatnih 5,9 sekundi, dok je maksimalna brzina automobila 230 kilometara na čas. Kada su u pitanju električne komponente ovog hibridnog pogona, ona omogućava BMW-ovom modelu da se vozi isključivo na struju, i to brzinama do 140 km/h.

Elektromotor novog modela napaja se iz litijum-jonske baterije od 12 kWh, koje su postavljene ispod zadnje klupe, ispred rezervoara za gorivo. Kako navode iz bavarskog proizvođača, autonomija na električni pogon kreće se od 59 do 66 kilometara. Osim limuzine, BMW će kupcima po prvi put ponuditi i karavan, Touring verziju modela 330e, ali se predstavljanje ovog modela očekuje tek za godinu dana.

Otkup polovnih vozila po fer i korektnoj ceni

Ukoliko posedujete polovno vozilo marke BMW koje želite da prodate, obratite nam se. Mi vršimo otkup svih polovnih vozila, bez obzira na stanje motora, pređenu kilometražu ili model, a izlazimo na teren bilo gde u Srbiji. Uz obavljenu inspekciju, postižemo dogovor na obostrano zadovoljstvo, uz fer i korektnu cenu, dok keš dobijate na ruke.

 

  • Share: