Besplatno korišćeni automobili bačeni na otpad

By Otkup Vozila Novosti Коментари су искључени на Besplatno korišćeni automobili bačeni na otpad

Automobili na otpadu

U saveznoj državi Indijanapolis u Sjedinjenim Američkim Državama pokrenut je revolucionarni “carsharing” program, prema kojem je na raspolaganju bila čitava flota električnih automobila koje su građani mogli besplatno da koriste. Međutim, nakon isteka programa automobili koji su besplatno korišćeni su posle nekog vremena bačeni na otpad.

Kako je izgledao “carsharing” program

Kompanija BlueIndy bila je investitor ovog ambicioznog programa sa 50 miliona dolara, grad Indijanapolis je donirao 6 miliona, a “Indianapolis Power & Light company” 3,7 miliona dolara u vidu stanica za punjenje električnih automobila.

U programu je ukupno bilo 282 automobila, a njima je na raspolaganju bilo 90 stanica za punjenje, a plan je bio da se program proširi na 500 automobila i 200 stanica.

Program nije zaživeo s obzirom na to da ga je koristilo tek 3000 ljudi u gradu koji raspolaže sa 875.000 stanovnika i posle 5 godina je ugašen, a BlueIndy kaže da je tokom 4 godine 11.000 korisnika imalo 180.000 vožnji.

Jedna vožnja od 20 minuta koštala je 8 dolara i doplaćivalo se po 40 centi za svaki dodatni minut. Nudila se i pretplata za 9,99 dolara na mesec dana i cene rentiranja bile su 50% niže.

Šta se desilo sa automobilima

Ukoliko se pitate šta se desilo sa tim električnim automobilima i stanicama za punjenje, deo automobila pronađen je na otpadu, dok su ispravna vozila u skladištu firme BlueIndy i uskoro će otići u Los Anđeles gde “car sharing” program funkcioniše.

Otkup polovnih automobila

Mi smo agencija koja se bavi otkupom polovnih automobila svih marki i modela, bez obzira da li se radi o vozilu koje je u ispravnom ili havarisanom stanju. Nisu nam bitni ni godište, a ni pređena kilometraža, već samo vaša želja da prodate automobil. Obratite nam se i mi ćemo u najkraćem roku izaći na teren i otkupiti vaš polovni automobil. Dobićete fer i korektnu ponudu, a ukoliko se saradnja uspešno dogovori, keš isplaćujemo odmah na licu mesta.

  • Share: