Alpina B7 izlazi iz proizvodnje i neće imati naslednika

Alpina točak

Alpina je sada u potpunosti pod vlasništvom BMW i popularni automobil iz B7 serije prelazi sa G11/12 tehnologije na potpuno novu generaciju G70 automobila. Po svemu sudeći, došlo je novo vreme i luksuzni automobil neće dobiti svog naslednika.

Alpina prebacuje svoj fokus na drugačiju strategiju

U objavi na društvenim mrežama, Alpina je objavila kako je došao kraj proizvodnje automobila iz serije B7 i dala omaž kroz kratku retrospektivu svih modela ovog tipa koji su proizvedeni.

BMW ide u korak sa vremenom i počinje proizvodnju električnih automobila i komponenti. Što se tiče same Alpine, ovaj proizvođač luksuznih i trkačkih automobila premešta fokus na izradu SUV vozila. To se može videti kroz najavljeni model XB7 za 2023. godinu. Ovaj porodični automobil najavljen je kao najmoćniji do sada i procenjen je na 145.000 dolara.

Beli BMW

Prognoze su da će Alpina potpisati novi ugovor sa BMW-om 2025. godine i strategija je da se vozila proizvode u fabrikama bavarskog giganta, dok će se Alpina postarati za tehničke performanse, servis vozila itd.

Alpina serije B7 prisutna je i na našem tržištu i može se naći po ceni od oko 100.000 evra.

Da li želite da prodate automobil i kupite noviji model?

Ukoliko vas zanima otkup automobila na brz i efikasan način, obratite se našoj agencije i kroz jedan poziv ili par klikova – dogovaramo otkup vozila!

Želite da se pripremite za kupovinu novog, luksuznog automobila i da što bolje unovčite svoj stari auto? Kontaktirajte nas i daćemo vam najbolju ponudu na tržištu.