Alfa Romeo Stelvio najbrži SUV na Nirnburgu (VIDEO)

By Otkup Vozila Novosti Коментари су искључени на Alfa Romeo Stelvio najbrži SUV na Nirnburgu (VIDEO)

Alfa Romeo postavio je novi rekord na stazi u Nirnburgu sa svojim SUV modelom Stelvio Quadrifoglio, sa vremenom od 7:51,7 sekundi. Čime je skinuo 8 sekundi sa prošlog rekorda.

Prvo pa muško

Stelvio je prvi SUV italijanskog proizvođača u njegovoj istoriji dugoj 107 godina, a njegova moć je dokazana obaranjem rekorda koji je prethodno držao Porsche Cayenne Turbo S.

Za krug na stazi korišćen je najmoćniji Quadrifoglio model, koji napaja 2.9 litarski tvin turbo V6 motor, sa 503 konja pod haubom i 600 Nm obrtnog momenta.

Italijanski trkački vozač Fabio Francio obrnuo je moćni Stelvio punih 8 sekundi brže nego što je za točkovima pošlo poršeovom Cayenne Turbo S. Iako je Porše nedavno imao ogroman uspeh na stazi Nirnburga, postavivši sveukupan rekord sa svojim 911 GT2 RS, a ujedno je i prvi proizvođač koji je SUV obrnuo oko Nordšlajfa za manje od 8 minuta. Njegov Cayenne Turbo S završio je krug 7:59,74.

Pored sirove snage koja dolazi iz tvin turbo V6 motora, Quadrifoglio izdanje novog modela Stelvio može se pohvaliti prilagodljivim vešanjem i savršenim rasporedom težine od 50/50 na prednjoj i zadnjoj strani automobila. Što je idealan raspored za neravnomernu površinu puta i veliku promenu u visini koja se nalazi na stazi od 20,6 kilometara.

Ostale karakteristike uključuju diferencijal vektora obrtnog momenta i osmo-stepenu transmisiju kojoj treba samo 150 miliseknudi da promeni odnose kada je Stelvio u trkačkom modulu na Alfa Romeo DNA Pro podešavaču automobila.

Novi rekord SUV na Nirnburgu – Video

Pogledajte video kako novi ponos italijanskog proizvođača Alfa Romeo lomi krivinama trkačke staze u Nemačkoj.

Kupci mogu da biraju opcije kao što su Sparco trkačka sedišta i karonsko-keramičke kočnice iz Bremba. Quadrifoglio će se pridružiti trenutnom Stelvio asortimanu sledeće godine, a cena još uvek nije potvrđena. Kruže glasine da će se ova cifra kretati oko 60.000 funti.

Šta mislite, da li će vlasnici Porsche Cayenna Turbo S dati svoje automobile na otkup vozila u zamenu za novi Stelvio. Dobro, neće ih dati na otkup, oni ipak voze Porsche a ne Alfu.

 

  • Share: