70 godina Ferarija – pogledajte sjajan video snimak

Ferari je povodom 70 godina od osnivanja kompanije izbacio video koji nas vraća u prošlost dok istovremeno govori o budućnosti auto industrije. Uverite se sami.

70 godina Ferarija video

Samo par godina nakon Drugog svetskog rata, 12. Marta 1947. Enzo Ferari izvršio je test vožnju prvog automobila koji je nosio njegovo ime, Ferari 125 S. Ova test vožnja kroz brdske i planinske predele koji okružuju mestašce u Italiji, Maranelo, bili su počeci onoga što je kompanija danas.

Sada, nakon 70 godina, Ferari slavi svoj rođendan tako što će lansirati specijalne modele tokom cele godine. Međutim, za početak, Ferari ispraća svoj prvenac, 125 S kroz kapiju kompanije prateći ga sa LaFerrari Aperta superautomobilom.

Ferari video povodom 70 godina postojanja

Video započinje sa sepia obojenom Ferari radionicom iz 1947, vidimo kako starac sa pogledom punim ljubavi posmatra svoju kreaciju. Vrše se poslednje pripreme pred polazak, čuveni logo propetog konjića se glanca kako bi se dobio savršen sjaj, dok Enzo navlači kožne rukavice i kacigu i lagano pali 125 S. Auto lagano klizi iz radionice ka putu gde uživa u slobodi prostranstva. Ubrzo nailazi na par dece koji sa oduševljenjem posmatraju ono što nikada ranije nije bilo viđeno.

U tom trenutku, ton videa se menja zajedno sa vremenom. Iz prošlosti se vraćamo u sadašnjost dok se 125 S transformiše u potpuno novi LaFerrari. Gubimo nostalgiju slike i video dobija novi, brz ritam ne bi li što bolje predstavio sirovu lepotu i brzinu novog hibridnog V-12 super automobila.

Pogledajte video:

LaFerrari Aperta, targa verzija LaFerrari kupea, dolazi sa hibridnim 6.3 litarskim V-12 motorom koji na put prenosi 949 KS i koji je uparen sa sedmostepenom transmisijom sa duplim kvačilom. Prvi Ferari, 125 S, imao je ,,samo’’ 118 KS iz svog 1.5 litarskog V-12 motora koji je bio uparen sa petostepenim automatskim menjačem.

Automobili italijanskog proizvođača se definitivno ne nude često na otkup, iako bismo ih mi rado otkupili. Kao i svaki drugi brend, a do tada možemo da uživamo u ovakvim video spotovima.