5 najpopularnijih automobila devedesetih

Stariji model BMW-a na ulici crne boje

Početak devedesetih godina 20. veka se vezuje za početak promena i inovacija kada je reč o auto industriji što se jasno ogleda i u vozilima koja su bila na tržištu u ovom periodu.

Tokom ovog perioda automobili su postali značno jači, brži i bolje opremljeni. Razvoj tehnologije u proizvodnji vozila je doveo do prvih automobila sa ugrađenom GPS navigacijom, a pored toga što su bili napredniji i brži, automobili devedesetih su i dizajnirani na način koji je pomagao njihovu aerodinamičnost. 

Mi smo se tokom ovog teksta potrudili da, umesto vas, istražimo automobile koji su bili favorit ljudi tokom ovog perioda. Zato, nastavite sa čitanjem kako biste saznali 5 najpopularnijih automobila devedesetih

#1 BMW Serija 3, E36

Čuvena Serija 3 bavarskog giganta auto industrije BMW je jedan od najpopularnijih automobila ikada zbog svoje kvalitetne izrade, pouzdanosti u vožnji i pristupačne cene. Međutim, treća generacija ovog vozila, odnosno, čuveni model E36 je zabeležio najveću popularnost jer je upravo ove vrline doveo na veoma visok nivo. 

BMW E36 je dostupankao benzinac i dizel, a ovo vozilo i dan danas krasi ulice mnogih gradova. Sa cenom nešto višom od standarnih modela ovih godina kao što su Ford Mondeo ili Audi S4, BMW je pružao prestižan i luksuzan automobil po veoma pristupačnoj ceni

#2 Mercedes 500E

Mercedes 500E je definitivno simbol auto-moto industrije devedesetih. Naime, inžinjeri Mercedesa su pomerili granice inovacija kada su uspeli da instaliraju ogroman V8 motor od 5 litara na vozilo koje nikada nije bilo predviđeno da podnese takav teret.

Upravo ovo je omogućavalo Mercedesu 500E da razvije velike brzine od čak 0-100 km/h za samo 5.5 sekundi dok mu je maksimalna brzina iznosila čak 250 km/h. 

Volan od starijeg modela Mercedesa

#3 Renault Clio

Prva generacija ovog vozila je bila praktičan hečbek automobil namenjen za gradsku vožnju. Proizvodio se u verzijama od troje i petoro vrata, a ono što je u velikoj meri doprinelo popularnosti ovog automobila je pametna marketinška kampanja koja je dala ovom vozilu jedinstven karakter i približila ga mnogim vozačima svih uzrasta. 

Trenutno se proizvodi peta generacija ovog vozila, i u velikoj meri je doprineo u obnavljanju reputacije Renoa kao proizvođača, koja je bila poljuljana krajem osamdesetih godina. 

#4 Audi S2

Model S2 je naslednik veoma popularnog Audi Quattro automobila, jednog od najpopularnijih automobila ovog proizvođača, što znači da je S2 imao ozbiljan i težak zadatak pred sobom.

Srećom, Audi S2 je bio uspešan i nadmašio je svog legendarnog predhodnika po nekoliko faktora od kojih je jedan činjenica da je razvijao brzinu od 0-100 km/h za samo 5.7 sekundi, što je skoro čitavu sekundu više od Audi Quattro modela. A, iako nosi naziv S2, ovaj automobil je prvo vozilo Audijeve S serije. 

#5 Ford Fiesta BE91

Ford Fiesta je automobil koji se proizvodi od davne 1976. godine, a danas se proizvodi čak šesta generacija ovog vozila. Ovo vozilo dolazi u hečbek i u karavan obliku karoserije i proizvodi se u mnogim zemljama širom sveta.

Kada je reč devedesetim godinama, Ford je lansirao četvrtu generaciju ovog vozila 1995. godine. A o uspehu Ford Fieste Mark IV govori nam i činjenica da je to bio najprodavaniji automobil u Velikoj Britaniji  u periodu od 1996. – 1998.

Otkup polovnih automobila

Ovi automobili, kao što i sam naslov govori, su bili veoma popularni tokom devedesetih godina prošlog veka, međutim, oni se i danas mogu naći upotrebi širom ulica naše zemlje.

Ukoliko ste vlasnik nekog ovih automobila i želite da ga prodate, kontaktirajte nas jer mi smo agencija koja se bavi otkupom polovnih automobila svih marki i modela, bez obzira da li se radi o vozilu koje je u ispravnom ili havarisanom stanju. Nisu nam bitni ni godište, a ni pređena kilometraža, već samo vaša želja da prodate automobil. 

Kontaktirajte nas a mi ćemo u najkraćem roku izaći na teren i otkupiti vaš polovni automobil. Dobićete fer i korektnu ponudu, a ukoliko se saradnja uspešno dogovori, keš isplaćujemo odmah na licu mesta.