Lansiran novi Teslin model luksuzne električne mašine

Tesla Motors je proizvođač automobila iz Silicijumske doline u Kaliforniji u SAD. Srž proizvodnje jesu električna vozila i automobili na električni pogonIspunivši ono što je i obećao, IIon Mask je nedavno lansirao Teslin Model 3. Pogledajte kakve performanse nudi novi Tesla model 3 – najnoviji model luksuzne električne mašine.

Lansiran novi Teslin model luksuzne električne mašine

Dok cena osnovne verzije, bez državnih subvencija, iznosi 35 hiljada dolara, za ovaj model treba izdvojiti skoro 25 hiljada više. Tesla Motors koji pored automobila, proizvodi i druge naprave i uređaje za skladištenje i proizvodnju električne energije, dobijene iz obnovljivih izvora energije, ima odgovor zašto Tesla Model 3 može koštati toliko više.

Reč je o Premium paketu, a u čiju osnovnu cenu ulazi samo crna boja, sa specijalnim 19 inčnim alu felnama uz brojne druge dodatke, kao što su elektropodesiva prednja sedišta u 12 smerova, elektropodesivi volan i spoljni retrovizori, grejna sedišta, ukrasni dodaci od drveta, dva dodatna USB priključka za putnike pozadi, premijum audio sistem, zatamnjeni stakleni krov, LED svetla za maglu i prekrivena centralna konzola između sedišta sa baznim stanicama za smartfon uređaj. Ovaj paket vas košta dodatnih 7.500 dolara.

Za Teslin autopilot potrebno je izdvojiti 5.000 dolara, uz tehnologiju koja omogućava da se Model 3 samostalno kreće unutar linija vozne trake, zatim da po potrebi sam menja traku, da se prestrojava i isključuje / uključuje u saobraćaj prilikom prelaska sa jednog autoputa na drugi, kao i da se parkira bez pomoći vozača.

Veća autonomija u vožnji više iziskuje dodatnih 9.000 dolara za veće baterije, što omogućava da se pređe 500 km, pre nego vozač zaustavi vozilo kako bi ga napnio električnom energijom.

Lansiran novi Teslin model luksuzne električne mašine

Još nekolicina dodataka, koštala bi vas dodatnih 3.000 dolara, čime smo došli do čuvene finalne sume od 59.500 dolara.

Ovo jeste visoka suma, koju smo pomenuli još na početku, ali neki bi rekli da jeste i srazmerna onome što se dobije, a to je prestiž. Teslini automobili koji osim što koriste najnoviju tehnologiju i osim toga što jesu jedan od lidera ekološke (“zelene”) auto proizvodnje, jesu simbol prestiža. Osim sjajne uštede i smanjenja zagađenja životne sredine, svaki od Tesla model 3 automobila, kao i automobila drugih klasa izgleda elegantno, kako sa strane enterijera, tako i sa strane eksterijera, dok se sve to upakovano sa sportskim elektro motorom, zaista može nazvati luksuzom, ali i prestižom.

Za sve fanatike ovakvih vozila imamo super vest, a to je da će u bliskoj budućnosti kupcima biti na raspolaganju neke dodatne opcije, kao što je model sa pogonom na sva 4 točka, i Performance paketa, što ne isključuje mogućnost da Model 3 dostigne i cenu od 70 – ak hiljada dolara.